رضا عبدالهي: شهر ساری بدون اغراق ریشه در تاریخ دارد و صاحب اصالت است چه بسیار رخداد ها و فراز و نشیب ها که در طول حیات دیرینه اش منشا درس های بزرگی برای همیشه ی ایام شده اند. صد البته که فرهنگ و جامعه شناسی مردم کوچه بازار آن هم به نوعی در همراهی وقایع و حوادث تاریخی دست خوش بلوغ و بالندگی شده است .
از جمله شعایر مبرز و آشکار حیات اجتماعی مردم تنبه وقدر شناسی آنان است. معروف است مردم مسلمان و اهل مسلک و آیین اسلام در این شهر بپاس مددکاری و همراهی یکی از خانواده های ارامنه مهاجر و شخصی به نام اوانس بخشی از آیین تشییع جنازه وی را تا آرامگاه مسیحیان ارمنی- که امروزه جنب بوستان کوشا سنگ در خیابان شهبند واقع شده -به سیاق و سنت اسلامی و شیعی خود برگزار کردند.
این امر شاید تا حدودی عجیب و طنز گونه به نظر آید اما حقیقت نهفته در رفتار شناسی مردم گواه حس قدر شناسی آنان بی دغدغه عناوین و تمنای مال در جای جای رخداد های واقعه بوده است.
استیضاح اخیر شهردار ساری هم اگرچه حماسه ای از سوی برخی منتخبین شورای شهر تلقی شده اما حس قدر شناسی نسبت به مغبون و شکست خورده ظاهری در دعوای پر سرو صدای شورا و شهردار یعنی -علی حجازی - را در قاطبه مردم تا حدود زیاد ی می توان احساس کرد،چه آنکه چند پرسش اساسی در اذهان بی پاسخ مانده است. اول آنکه برادران و امنا ی ما در شورا که به ادعای خود صاحب تجربه و اعتبار در امور پیمانکاری و راه سازی و اجرا و قانون به اشکال مختلف آنند چگون وقتی که به همراه مدیران و صاحب منصبان استان قصد سفرهای دور و نزدیک از محل درآمدهای مردم می کردند فرصت نقد فلان پل و فلان راه و فلان کار در مجموعه شهرداری را نداشتند. برادران ما با خود گفتند جواب مردم را بعداز 5 سال تحمل و صبوری در خصوص برخی ضعف های مدیریتی که به قول خودشان ریشه ای بوده و در مدیریت شهردار سابق تشدید یافته چگونه خواهند داد ؟
آقایان عزیزان ما! شما قطعا تصدیق می کنید هر کدامتان به دنبال احاطه مدیریتی بر یکی از اجزای زیر مجموعه شهرداری بوده اید مگر نه اینکه شهر دار بعد از تنبیه یک کارگر خدماتی در یکی از واحد های تابعه به دستور رئیس وقت شورا مجبور به تغییر رای خود به واسطه نسبت فامیلی با شخص حامی قرار گرفت ؟
مگر نه اینکه تراز منفی برخی سازمان های وابسته ریشه درتلاش در تبدبل آنها به حیاط خلوت بعضی اعضای شورا داشته است ؟
برادران !مگر نگفته اند بزرگان ما و صاحبان نفس های گرم که اساس سیاست ورزی در دین داریست؟
چه شده که در آغاز راه ابزار دروغ و دورویی مستمسک شما در بیان مواضع و دیدگاهتان در برخی تصمیم گیری ها و مواجه با مردم شده است؟
بدان که در آعاز راهی و تنبه مردم با فریاد بلند بر سرت فرو خواهد آمد. این یک اصل قطعی و سنت درس آموز تاریخی است .
شما را چه شده که در جدال نمایندگان خواسته یا ناخواسته-که بعید به نظر می رسد- ابزار افکاری قرار گرفته اید که در نامه نماینده محترم به استاندار به گونه ای رسمی و علنی بیان شده استانداری که در قافله ضعف های متعدد مدیرتی دولت هنر ایجاد آرامش وپرهیز ازتنش در استان رابه خوبی ایفا نموده است.
اقایان به خود اندیشیده اید که زیان دیده واقعی تدبیر نادرست تان مردم شهر و آنانی هستند که از مرکز استان به عنوان بخشی از محدوده معیشت و کار روزانه خود بهره می برند.
آیا با این کار پیش از پایان دوره شورا امر به تنبیه مردم نداده اید ؟مردم این روزها پس از رخداد استیضاح شهردار حس بی تفاوتی و بی انگیزگی در خصوص امور مرتبط با شهر دارند - نه به واسطه خارق العاده بودن امر استیضاح- بلکه به دلیل سئوالات جدی از عملکرد شما و وابستگان شما در مجموعه مدیریت شهری که بی پاسخ مانده است.
عدم اتفاق و تصمیم متحد در گزینش شهردار صلاحیت مند نماد چند گانگی و تفرق در میان افکار شماست که واضح نیست پایان معنایی و محتوایی آن تا کجاست.
ساری صاحب اصالت و فرهنگ و تاریخ است سخیف گویی و تهتک در ادبیات منتخبین شهر دوراز شئون اخلاقی است به هوش باشید ودیعه مغتنم امانت مردم ملعبه خود نمایی های باطل نگردد. واما یک حرف بس است ان شاا...